Черешите са изключително сочен, сладък и приятен за консумация плод. Освен

...
Черешите са изключително сочен, сладък и приятен за консумация плод. Освен
Коментари Харесай

Могат ли черешите да бъдат опасни? Ето защо не трябва да прекалявате с тях

Черешите са извънредно апетитен, сладостен и прелестен за консумация плод. Освен това на всеки са известни изгодите от потреблението им за набиране на витамини, за поддръжка на храносмилането, за работата на щитовидната жлеза, както и за отслабване. Това води постоянно до невъздържание с потреблението им.

Всъщност малко хора се дават сметка, че безконтролната консумация на черешите може да бъде и нездравословна в доста случаи. Ето за какво би трябвало да се употребяват с мярка. Това значи да се придържаме към целесъобразната доза. Тя е 300 грама череши дневно за възрастен човек.

Какво ще се получи, в случай че се прекали с този сезонен плод, чиято всеобща поява на трапезата е много къса?
 Неподозираните рискове, които черешите крият  Неподозираните рискове, които черешите крият  Неподозираните рискове, които черешите крият  Неподозираните рискове, които черешите крият
Има артикули, с които е по-добре да не се комбинират черешите. За тях описа ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова, пишат БГНЕС.

" Нормата на черешите дневно е към 300 грама за здрав възрастен, който няма диагнози като изострен гастрит или захарен диабет. Ако имате гастрит, само че в действителност желаете да изядете няколко плода, не ги комбинирайте с кисели или полукисели храни: малини, череши, грозде, сливи, ябълки и цитрусови плодове “, сподели Татяна Бочарова.

Според лекаря комбинацията от череши и бобови растения също е нездравословна . Не би трябвало да ядете даже и една за десерт след чорба от фасул или грахова яхния. Както черешите, по този начин и бобовите растения, поотделно, могат да предизвикат отичане на корема и нараснало формиране на газове.  Комбинирането на тези храни усилва вероятността от проблеми с червата.

Според лекаря черешите не би трябвало да се употребяват незабавно след хранене. По-добре е да изчакате най-малко 30 минути - в този случай те ще имат позитивен резултат върху храносмилателната система.

​​​​​Но от вкусните череши има и доста изгоди за организма. Ето кои са те:

[block]gallery-7807[/block]ю

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР